Tesztoszteron hipertónia

tesztoszteron hipertónia
Magas vérnyomás és alacsony Tesztoszteronszint Legfrissebb cikkek a témában Mellkasi szúró fájdalom: a rossz tartás is lehet az oka Mi okozhat légzéskor jelentkező mellkasi fájdalmat? Angina pectoris: a mellkasi fájdalom Fájdalmak, melyeket vegyen komolyan!

Szexualitás és medicina — Tesztoszteron és egészség A European Heart Journalben közölt februári tanulmány szerint korábban halnak azok a férfiak, akiknek a vérében alacsony a hormon koncentrációja. A cikk szerzője, Henri Wallaschofski hozzáteszi, egyelőre nem tudjuk, vajon a vér alacsony tesztoszteronkoncentrációja a korai halál egyik oka, vagy csak egy természetes jele annak, hogy a test anyagcsere-folyamatainak egyensúlya megbomlott.

Az alacsony tesztoszteronszintű férfiaknál gyakrabban jelentkezik magas vérnyomás, zsíranyagcsere-zavar, a máj elzsírosodása, 2-es típusú diabétesz és túlsúly.

az öröklődés mint a hipertónia kockázati tényezője

Az alacsony tesztoszteronszint nők esetében is kártékony. Feltételezések szerint a fogamzásgátló tabletták növelik a nemi hormonok megkötéséért felelős egyik fehérje SHBG mennyiségét, ami a szabad tesztoszteron hipertónia szintjének csökkentésén keresztül változásokat eredményez többek között a szexuális viselkedésben is Journal of Sexual Medicine, Az alacsonyabb tesztoszteronszint lehet a felelős azért, hogy a fogamzásgátló tablettát szedők egy részében csökken a nemi vágy, illetve a hüvely alacsonyabb váladéktermelése miatt is fájdalmassá válhat a közösülés.

Az orális fogamzásgátlók mellékhatása ellentmondásos: csökkentik a petefészek- és méhrák, valamint a szklerózis multiplex kialakulásának kockázatát, azonban növelik a mell- és a cervikális karcinóma előfordulási esélyét. A Journal of the American College of Cardiology-ban szeptemberében közölt kutatás szerint a fogamzásgátló hormonkészítmények használata növeli a kardiovaszkuláris problémák előfordulását.

magas vérnyomás 2-3 stádium mi ez

A cikket jegyző Chrisandra Shufelt nehezményezi, hogy bár élete során az amerikai nők 80 százaléka szed hormonális fogamzásgátlót, nincsenek jól kontrollált vizsgálatok, amelyek a szív- és érrendszeri betegségekkel magas vérnyomás egészségügyi hely kockázatokat alaposan körüljárnák és segítenék e szerek biztonságosabb alkalmazását.

Egy újabb veszélyre hívja fel a figyelmet a Trends in Ecology and Evolution januári közleménye: a fogamzásgátló tabletták, megváltoztatván a nők természetes hormonális ciklusát, hatással lehetnek mind a nők, mind a férfiak partnerválasztására.

közepes magas vérnyomás mi ez

A cikkszerző Alexandra Alvergne szerint a hormonális fogamzásgátlás megszünteti a nőknek azt a hajlamát, hogy a maguktól genetikailag minél inkább eltérő férfiakat preferálják, emellett Alvergne feltételezi, hogy a tablettát szedő nők kevésbé vonzóak a férfiak a számára, és így hátránnyal indulnak a szexuális versenyben a normálisan menstruáló nőkkel szemben. Az ovuláló nők hajlamosabbak maszkulinabb típusú férfiakat választani, és maguktól genetikailag minél inkább eltérő férfiakhoz vonzódnak.

A férfiak párválasztását is befolyásolja a nők ciklusa: az ovuláló nőket vonzóbbnak találják, mint a nem ovulálókat.

mi a magas vérnyomás 3 fokú kockázata 4

Tesztoszteron hipertónia Anita.

Érdekeskiadványok